top of page
  • Writer's pictureAgrollavor

Època de plantar mongetes. Prova-ho, t'ajudem.

Quan comença la primavera, és temps de plantar mongetes. A l'hora de cultivar aquesta hortalissa tan preuada, hem de tenir en compte diversos aspectes:


-Trobem varietats de mongetes d'emparrar/mata alta, mata baixa i per fer gra sec. De les varietats de mongeta d'emperrar recomanem: la Iluro, més primerenca i la Condor o Buenos aires vermella, més tardana. De les de mongeta mata baixa, recomanem la mongeta Superba i de beina plana, la Nassau.

-Si hem optat per l'opció de sembra directa, recomanem cobrir les llavors amb substrat universal (ric en nutrients) perquè faciliti la germinació. No posar-les en remull abans de sembrar-les, sobretot.-Encara que és una opció la sembra directa, nosaltres us recomanem fer planter (safata germinadora) posant 2 o 3 llavors per tac perquè surtin diverses d'una mateixa cavitat ja que són plantes molt fines que es poden emparrar entre elles. Vigilar que sempre tinguin humitat i als 15-20 dies, quan arribin a un 15 cm d'altura, trasplantar al nostre hort.

-Quan les nostres mongetes d'emparrar comencin a créixer molt, haurem d'entutorar-les fent grups de 4 canyes. Les Mongetes no necessiten que les podem.

-Aportarem a les nostres plantes fertilitzants com el Fertilitzant Guano Eco de Batlle o l'abonament Eco Top Mix de 25kg. També podem millorar el substrat afegint a la terra Cultivit (adob natural a base de fem d'ovella) o humus (adob natural a base de la transformació dels residus fruit de la digestió dels cucs de terra).

-Per mantenir a ratlla fongs i insectes, com el pugó , la plaga més comuna de les mongetes, aplicarem periòdicament fitofortificants naturals com la Cua de cavall, Plantiforce (àcid làctic), azadiractín/ALIGN (a base de neem) o el Triple acció ecològic Batlle. En cas d'atac persistent del pugó, aplicarem sabó potàssic (BIJAP).

-Al cap d'un mes i mig de cultiu ja podràs recollir les teves beines de mongetes i gaudir d'haver cultivat les teves hortalisses sanes i fortes.Hem fet un vídeo que et pot ajudar a fer el planter i tenir cura d'un hort. VEURE


8,615 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page