top of page
  • Writer's pictureAgrollavor

Com tenir la gespa en bones condicions

Et donem una sèrie de pautes que et poden ajudar a tenir una gespa perfecte.


Preparació de la terra.


1r Treballar la terra en cas que estigui molt atapeïda a una profunditat de 20cm afegint a la ja existent, enceball/recebo, que gràcies al seu alt contingut en sorra garantirà un drenatge òptim per al desenvolupament de les arrels de la gespa.



2n En aquest punt si es desitja, instal·lar un reg, cosa molt aconsellable per les necessitats hídriques de l'estiu. Hem de pensar que a l'estiu necessitarem aportar un reg diari. Programadors de reg.

Anivellar la terra perquè no es formin tolls i amb un corró o similar compactar una mica perquè no quedi massa solta i la llavor tingui bon contacte i s'hidrati bé.

corró
Corró (rodillo)



3r Marcar la part superficial amb un rasclet i escampar les llavors de manera uniforme (1kg / 30m2 de llavor), aconsellem aquesta dosi més densa per les possibles pèrdues de llavors per formigues, ocells i altres factors adversos. Recobrir les llavors amb una fina capa de enceball/recebo (0.5cm) i tornar a passar el corró. Regar a continuació i mantenir un o dos regs diaris, vigilant que mantingui una humitat constant fins que neixin les llavors. Realitzar el primer tall quan la gespa mesuri uns 7 cm, però només despuntar, això farà que cada planta tingui tendència a eixamplar-se.



Manteniment


-Tall: mantenir la gespa a uns 5-6cm d'alçada. Tallagespes.


-Abonat: aportar cada 3 mesos fertilitzant per a gespa d'alliberament lent que garantirà una aportació regular de nutrients durant els 3 mesos. Us aconsellem fertilitzant gespa primavera estiu i fertilitzant gespa tardor hivern.


-Antimolsa: en casos on aparegui molsa, normalment a part de la seva aplicació haurem de mirar de millorar el drenatge i les possibles ombres d'aquesta zona, mirant-les d'obrir una mica. Antimusgo Batlle.


-Replantar: a la primavera o tardor podrem replantar per recuperar les zones més castigades. Amb un rasclet netejarem la zona afectada, afegirem llavors i recobrirem de nou amb una fina capa de enceball/recebo.


-Reg: Abans de la naixença regar diàriament. A partir d'aquí regular el reg segons la zona on estiguem ja que vindrà condicionat pel sol, vent, drenatge, orientació ... Pots optar per un reg automàtic.


Hem fet un vídeo on t'expliquem tots aquests passos.



67 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page