top of page
  • Writer's pictureAgrollavor

Comença l'època de plantar tomàquets (Part 1/3)

Updated: Feb 11, 2019

T'expliquem com fer un hort de tomàquets al balcó o al jardí. Et donem una guia de com fer-ho des del com fer el planter fins a la recol·lecció del tomàquets.


Si volem collir uns bons tomàquets, haurem de seguir una sèrie de passos per tenir ben cuidat el nostre hort. El primer pas és fer el planter, per això hem de tenir preparades unes bones llavors i complements que ens poden ajudar a aconseguir un planter òptim (dóna-li un cop d'ull a aquest vídeo de com fer el planter a casa).



Quan s'apropa el bon temps, principis de març, i el nostre planter tingui uns cinc centímetres d'alçada, el trasplantarem a l'hort. Ens hem d'assegurar que la terra estigui ben preparada. Recomanem una bona barreja de substrats per al teu hort. La barreja pot contenir, substrat de Mantell (d'alta activitat microbiana, estimula la floració, amb guano 100% natural i ideal per a cultius ecològics), fibra de coco prèviament hidratada amb aigua tèbia (totalment natural i amb ventilació i retenció d'aigua) i substrat d'humus de llombriu (idoni per al cultiu ecològic ja que és un fertilitzant orgànic resultat de la transformació per part de les llombrius vermelles de Califòrnia). Si ja tens una terra prèviament i vols millorar-la, només afegiríem humus i ho barrejariem.



Recomanem que a l'hora de trasplantar el planter, enterrem part de la tija del tomàquet, perquè faciliti el creixement d'arrels auxiliars, donant així més força a la planta.

Si no tens un tros de terra i vols iniciar-te en aquest món, pots començar amb una taula de cultiu a la terrassa o balcó o bé utilitzar testos i jardineres. A les ciutats és una pràctica que està a l'alça i és perfecte per relaxar-te, perquè els nens de casa entenguin el cicle de les plantes i per tenir uns fruits crescuts a casa, frescos i ecològics.



Les varietats de tomàquets recomanades per a un hort a la terrassa o balcó són: el tomàquet cherry vermell, cherry negre i cherry groc, el tomàquet Ace i el Río Grande. Totes aquestes varietats necessitaran els nutrients i adobs corresponents periòdicament, t'ho explicarem més endavant.

Per altra banda, a l'hora d'entutorar les tomaqueres, potser no faran falta canyes de 1,80 cm perquè són plantes que no creixeran tant com les d'un hort al camp ja que tenim menys espai per al substrat i la planta creix en funció a la quantitat de terra que té.





PROPERAMENT t'explicarem quins adobs i productes necessitarà el teu hort de tomàquets.




5,282 views0 comments
bottom of page