top of page
  • Writer's pictureAgrollavor

Pastors i tancats elèctrics per al control del bestiar i protecció dels teus cultius.Un pastor elèctric ens serveix per a cercar qualsevol tipus de terreny ja sigui per evitar que els nostres animals s'escapin com per evitar que altres entrin en ell. És la forma més efectiva per a aquesta finalitat.

Mitjançant una descàrrega elèctrica d'alt voltatge i de curta durada, inofensiva per als animals, ens servirà tant com una barrera física com psicològica.


-Xarxa elèctrica 220V.

-Piles 9V

-Bateria 12V

-Solar amb bateria

Components d'un tancat:

-Pastor

-Pals: seran de fusta o fibra de vidre i de diferents altures segons les necessitats. Els col·locarem cada 4-6 metres.

-Aïlladors: peces que s'acoblen al pal pel qual passarà el fil o la cinta per aïllar el corrent d'aquests.

Conductors: Podem fer servir fil conductor o cinta (aquest últim a més ofereix un efecte visual per als animals).


Elecció del Pastor

-Segons l'animal: Podem anar dels 0.25 als 8 Juliols. Per a animals sensibles; cavalls, vaques, ovelles i animals domèstics com gossos i gats de 0,25-1 juliol tindrem suficient. Animals més resistents com cabres, aus, cérvols o senglars d'1 a 8 Juliols.

-Segons longitud del tancat: Com més gran la distància més potència necessitarem.

-Segons el terreny: Com més sec i pedregós necessitarem més potència i una bona instal·lació de terra.

-Segons entorn: Si hi ha molta vegetació que pugui tocar la línia necessitarem més potència que si el terreny està net.


Instal·lació de la tanca

Pot ser tant un circuit tancat com un circuit obert.

Els pastors connectats a xarxa elèctrica han d'estar protegides de la pluja. Els solars, piles i bateria no cal que estiguin protegides encara que allargarem la seva vida. Els solars hauran d'estar orientats a cara sud i sempre que sigui possible amb el panell net.


Connexió de la línia: Els pastors tenen un cable de línia que va del born vermell del pastor a la tanca, instal·larem més o menys línies segons necessitats i grandària de l'animal.


Connexió presa de terra: És on hem d'esforçar-nos més a l'hora de fer la instal·lació ja que d'això dependrà el correcte funcionament del pastor. El corrent va des del pastor a través del fil conductor o cinta i torna quan l'animal el toca tancant el circuit. La presa de terra anirà connectada al born negre del pastor i d'aquí a les piques que clavarem a terra, a més potència més piques haurem clavar o quant més sec sigui el terreny. En distàncies llargues caldrà fer un retorn d'un cable de terra paral·lel al cable de línia al llarg de la tanca. La presa de terra sempre ha de ser independent a la de l'edifici i mai connectar dos pastors a una mateixa presa de terra.
Recordar que els pastors elèctrics també serviran per protegir als teus cultius d'animals externs com senglars.


Porcs senglars

A Cultivamus podràs comprar els productes si decideixes muntar un tancat elèctric.1,333 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page