top of page
  • Writer's pictureAgrollavor

Les plantes, les nostres aliades en temps de confinament

Updated: Nov 7, 2020

Donat el context actual a causa de la pandèmia, la qual va començar el març passat amb els primers casos de Coronavirus a Europa, vam començar els mesos de fred, i amb aquests, les noves restriccions per frenar els contagis d'aquesta segona onada.

Les reduccions de mobilitat i el confinament del març i abril van donar peu a que es donés molta importància als entorns naturals i, molts, van optar per habilitar un petit espai verd a casa, ja fos a la terrassa, balcó o finestra.

Les famílies van trobar una bona forma de passar una estona agradable amb els petits que no podien sortir al carrer. Els horts urbans o plantar llavors per fer créixer aquests éssers vius tan importants per al planeta i per a nosaltres, van ser una manera de passar algunes hores del dia i així donar-li valor a les plantes encara que sigui només en un test.


El primer confinament va coincidir amb la primavera, quan ve més de gust sortir a l'exterior. Ara que comença aquesta segona onada de la pandèmia, encara que sigui tardor, també podem estar a fora i sembrar moltes varietats com: ceba, porro, faves, espinacs, bròquil, coliflor, escarola, remolatxa, all o col. A més de flors o bulbs que també es planten en aquesta època, com els narcisos, tulipes o jacints (floriran de febrer a abril). Les flors poden donar color al teu petit hort o jardí. T'adjuntem una GUIA de cultiu per ajudar-te.


Pots aconseguir aquest petit espai natural a casa, si no tens jardí, a la teva pròpia terrassa, balcó o fins i tot finestra (col·locant una barra de ferro a mida i testos penjant, vegeu la foto). Pots aconseguir testos usant caixes de fusta reciclades folrades per dins amb teles de sacs vells, culs de garrafes d'aigua de plàstic (fer forats a sota) pintades del color que vulguis, o bé comprar testos o jardineres de fusta, plàstic o fang (la fusta i el fang aguanten millor la humitat).

testos
Estructura de ferro per sostenir testos en una finestra.

També hi ha al mercat taules de cultiu de diferents mides i materials. Hi ha fins i tot packs molt assequibles, ideals per a famílies, d'hort a casa on vénen tots els productes que necessites per fer créixer un petit cultiu de forma senzilla.


Taules de cultiu, horts urbans.

Recorda que els teus cultius no volen ni poca ni molta aigua, un truc: enfonsar el dit un centímetre a la terra del teu test i si notes que aquesta està humida, espera, si està seca, rega, però sobretot quan no li doni el sol directe. Si vols despreocupar-te de regar, pots instal·lar-te un sistema de reg automàtic per al teu jardí, taula de cultiu, jardineres o testos, és fàcil.


Si tens algun insecte o fong a les teves plantes, consulta la nostra GUIA per plagues. També les pots tractar de forma ecològica, sense usar productes amb químics.


Salut i gaudeix cuidant les teves plantes!

153 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page