top of page
  • Writer's pictureAgrollavor

Gallines ponedores. Vols cuidar-ne una a casa? (troba-ho tot a la nostra agrobotiga)

Updated: May 16, 2022

Des de fa Uns anys, ha sorgit una corrent nostàlgica d'una manera d'entendre la vida més autosuficient, natural i ancestral. Són molts els que han decidit tenir un hort a casa, encara que sigui al balcó.

En aquesta mateixa línia, n'hi ha que s'animen a cuidar d'una gallina ponedora, a casa, per tenir cada dia ous frescos i naturals. Hi ha galliners de fusta bonics i còmodes que fan que estiguin en bones condicions i còmodes.

gallinas ponedoras
Gallines ponedores. Troba-les a la nostre botiga

Tenir cura d'una gallina comporta seguir uns requisits:

• Perquè la gallina no deixi de pondre ous, sempre ha de tenir aigua neta i menjar a la tolva (col·locar la menjadora sempre elevada, a uns 20 cm del terra perquè així no malgastarà el menjar). El pinso pot ser de ponedores convencional o ecològic certificat.

• Que la gallina tinguin una bona quantitat d'hores de llum. Si no tenen les hores de llum suficients, el cos s'alenteix, dorm més hores i, per tant, l'organisme treballa menys i no pondrà ous.

• Que tinguin una temperatura adequada sempre. La gallina ha d'estar a uns 15 graus de temperatura mínima. Si no estan en aquest ambient, provocarà que hagin de gastar més energia per aconseguir la temperatura, per tant, repercutirà en la posada regular dels ous.

• Si la gallina pateix molt estrès, per soroll, per estar massa a sobre seu, etc, també pot afectar a la posada d'ous.

Si veiem que les gallines ponen uns ous tous, podem solucionar-ho afegint al pinso de la menjadora, una aportació de calci i altres minerals amb la Conchilla de Ostra, un producte a base de petxines triturades. D'aquesta forma la closca de l'ou sortirà més forta.

Si Tenim en compte tots aquests aspectes tindrem unes gallines, fortes i felices que pondran ous diàriament.



1,704 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page